12 Eylül 2015 Cumartesi

Teresa/ Claymore [Karakter Tanıtımı]







Karakterin Künyesi

Japon seiyyu'su: Paku Romi
Yaş: Bilinmiyor
Boy:180 cm
Burcu: Bilinmiyor
Animede ilk sahnesi: 5. bölüm
Mangada ilk sahnesi: 12. Chapter
En bilindik replikleri: 

- Benim yarım kadar bile olmayan bu küçük kız gümüş gözlerden de yaş akabileceğini bana öğretti. 

- Bu dünyada her şey kusursuz işlemez genç bayan




Teresa Claymore manga/animesinde aslında retrospektif bir karakter olup yan karakter olsa da serinin en çarpıcı karakteridir. Şimdi animeyi izlemeyenler/mangayı okumayanlar için konu hakkında bilgi vermem gerekecek:

Yoma adlı insan yiyen canavarların olduğu bir dünyada "Organizasyon"  adı verilen bir topluluk "claymore" adı verilen yarı yoma yarı insan olan kadın askerler oluşturarak insanları yomalardan korumak amaçlı onları görevlendirmiştir. Her claymore'un kendisine has bir kılıcı, kendisine has bir kılıç tekniği, ve simgesi bulunmaktadır. Ayrıca her claymore kendi gücüne göre numaralandırılır. Normalde gümüş renkli gözleri olduğu için halk arasında "Gümüş gözlü cadılar" olarak isimlendirilirler. Ancak yoma güçlerini açığa çıkardıklarında önce göz renkleri ( güçlerinin %10 u açığa çıktığında göz rengi değişir) olmak üzere çeşitli değişiklikler oluştururlar.

İşte bizim asil mi asil güzel mi güzel karakterimiz zamanının 1 numaralı claymore'udur. En önemli özelliği yoki (yoma chakrası   :P hissetme yeteneğidir. Lakabı "Soğuk Gülüşlü Teresa"dır. Çünkü yoma öldürürken gülümser. Ve tüm claymore lar içinde lakabı özelliği olmayan tek claymoredur ( Rüzgar kesen Flora, Hızlı kılıç İrene gibi ).
Sembolü:



Fiziksel özellikleri: 

Sarı uzun dalgalı saçları, zayıf uzun bir bedeni vardır. Gülümsese de gülümsemese de yüzü çok güzeldir. Vücudunda yomalarla savaş tecrübesi olduğu için ağır yara izleri vardır. Animede ancak gücünün %10 unu görebiliyoruz :)





Kişilik özellikleri: 

ASİL, olgun, hızlı ve güçlü iradelidir. Kararlarının sonuna kadar arkasında durur. Fikirleri ve cümleleri asil ve olgundur. Ne tür gücü olursa olsun bir kadının korku duyacağı tecavüz olayında bile bakış tarzı insanı hayrete sokar.. Asaletini yediğim 
admire2 onion head






Son söz: Bana göre Teresa etkileyici ve unutulmaz bir karakter. Animede topu topu 3-4 bölümde görüyorsunuz ama sizi animede en çok etkileyen "Neden bu kadar az sahnede var?" dedirten bir karakter. Sana puanım 9 kanka :D Oylama yapam bi de aslında haddim değil ama :D

Kişilik özellikleri: A
Fiziksel özellikleri: A
Güç: S


Teresa benim en sevdiğim karakterler arasında ilk 3 tedir. Ayrıca bildiğim animeler arasında en çok saygı duyduğum karakterdir. Umarım onu hakkını vererek tanıtmışımdır
bye1 onion head

2 yorum:

  1. ''Vücudunda yomalarla savaş tecrübesi olduğu için ağır yara izleri vardır.'' demişsin ama yomaların verdiği hasarları bunlar anında iyileştiriyor vücudundaki yara boynundan vajinasına kadar uzanıyor bu yaranın sebebi bunlar insan yaşamında claymore yaşamına geçmesi için ameliyat gibi bir operasyon geçiriyor ve bu operasyonda vücutları tam ortadan yarılarak vücutlarının içerisine yome ti ve kanı koyuyorlar.

    YanıtlaSil